Projectes

Aquests són alguns dels projectes personals que he viscut, que han format part de la meva vida i que com totes les experiències viscudes m’han portat a ser qui sóc avui.

Terrakia. Immersió Cultural

Jordi Girard i Terrakia
Jordi Girard i Terrakia

El 2011 creo Terrakia, Viatges d’immersió cultural a l’Àsia.
A Terràkia volem aprofitar l’oportunitat que tenim d’observar nous indrets meravellosos de l’Àsia per a fer del viatge una experiència més enllà de la visita exòtica. Coneixerem cultures a partir de compartir una experiència al costat de les persones que viuen als llocs que visitem. Aquesta escala humana dels viatges és el que aportarà el valor cultural als nostres viatges.

L’objectiu és molt clar: compartir la meva experiència com a viatger per l’Àsia preparant viatges que permetin, a tothom qui ho vulgui, viure una experiència d’immersió cultural. Navegar sota palmeres entre els milers de braços que fa el Mekong quan es forma el seu Delta, xerrar al vespre amb una família iraniana al pati de la seva casa a les portes del desert de Dasht – e – Kavir… permetrà descobrir com és la vida diària de la gent d’aquestes regions del món.

Vés al web de Terrakia.


Ayurveda

El 2014 vaig començar a aprofundir en l’Ayurveda, la medicina tradicional de l’Índia.

Des de llavors m’he format com a terapeuta dieta i estil de vida ayurvèdics a l’Institut Europeu d’Estudis Vèdics i continuo el meu camí formatiu que sens dubte serà llarg i molt interessant…

Donc consultes com a terapeuta a Barcelona i Lleida i organitzo xerrades, cursos i viatges a l’Índia per a ajudar a apropar aquesta ciència mil·lenària cada cap a més gent al nostre país.

Ayurveda significa “Coneixement de la Vida”, és el coneixement de la nostra constitució, que és única, i de la nostra relació amb l’entorn,
amb la natura i els seus cicles. Quan entenem com funciona el nostre organisme i a mesura que descobrim les característiques i principis de la natura podem aconseguir l’equilibri. Això és la salut segons l’Ayurveda!


Consultor de viatges per a Viatges Atlas

Jordi Girard i Viatges Atlas
Immersió cultural a Viatges Atlas

Des de 2003 col·laboro en l’organització de viatges d’immersió cutural i com a guia en diferents expedicions a l’Àsia amb l’objectiu d’apropar-nos a la cultura local. Fem viatges on passem molt de temps lluny de les grans ciutats on cada cop més, i a més indrets del món, la vida es torna condicionada per la feina d’oficines, horaris estrictes i cotxes i asfalt.

Anirem a descobrir el què hi ha als pobles, les zones més rurals, als deserts, a les muntanyes, als rius, als camins,… És aquí, fora dels grans atractius turístics on podrem apropar-nos a la gent, on podrem tenir temps per a observar el què fan i com ho fan, i entendrem la unicitat de cada lloc que visitem entrant en contacte amb la cultura del país on viurem per uns dies.

Vés al web de Viatges Atlas.


Bicing. La bicicleta pública de Barcelona

Jordi Girard i la Bicicleta pública
Jordi Girard i la Bicicleta pública

El 2006 vem començar a desenvolupar el sistema de bicicleta pública de Barcelona, el Bicing.

Això em va permetre entrar en contacte amb la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat, però també amb la bicicleta com eina d’estructuració del temps de la gent que viu a una ciutat. La bicicleta contribueix a generar un sentiment de pertanyença a una comunitat que és molt positiu per a totes les persones que hi viuen i que permet ser més conscients dels nostres actes ja que vivim a una escala molt més propera i humana.

Vés al web de la bicicleta pública.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s